Adatkezelési tájékoztató

Mi a tájékoztató célja?

Tájékoztatónk célja, hogy Ön mint a „Lépések az egészségért” honlapot (a továbbiakban: Honlap) felkereső személy részletes tájékoztatást kapjon arról, hogy a Honlap látogatása során megadott és/vagy keletkezett személyes adatainak kezelése és feldolgozása miként történik, valamint a Honlappal kapcsolatos adatkezelés milyen hatással lehet az Ön magánszférájára.

Kérjük, hogy a jelen tájékoztatót Honlapunk általános Felhasználási Feltételeivel együtt olvassa át. Javasoljuk továbbá, hogy tekintse át a személyes adatokhoz kapcsolódó legfontosabb alapfogalmakat is.

Ki az adatkezelő és ki az adatfeldolgozó?

A Honlapot a Richter Gedeon Nyrt. (székhelye: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.; cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-040944; postacíme: 1475 Budapest Pf.: 27​; e-mail címe: dataprotection@richter.hu; a továbbiakban: Adatkezelő) megbízásából a DIALOG Egészség Kommunikációs és Tanácsadó Kft. (székhelye: 1033 Budapest, Hévízi út 6/E.; cégjegyzékszáma: Cg. 01 09 905486; e-mail címe: info@dialogkommunikacio.hu; a továbbiakban Adatfeldolgozó) üzemelteti.

Mind az Adatkezelő, mind az Adatfeldolgozó elkötelezett amellett, hogy az Ön személyes adatainak kezelése a mindenkor hatályos vonatkozó jogszabályoknak megfelelően történjen, különös tekintettel arra, hogy a kezelt személyes adatok összessége alkalmas lehet az Ön egészségügyi állapotára vonatkozó következtetések levonására („egészségügyi adat”).

Milyen célból kezelünk személyes adatokat?

A Honlap célja a perifériás érszűkülettel kapcsolatos lakossági és orvosszakmai ismeretek bővítése, e betegséggel kapcsolatos általános tudatosság növelése, ezáltal a megelőzés és az orvoshoz jutás, valamint a gyógyulás elősegítése. Az adatkezelés célja a Honlap általános céljával szorosan összefügg, azt részletesen az alábbi táblázat foglalja össze:

Lakossági tudatosság növelése

Orvosszakmai tudatosság növelése

Betegség felismerésével kapcsolatos ismeretek átadása

A betegségkör és az ahhoz kapcsolódó jellemző tünetek ismeretének frissítése

A betegség kialakulásának, működésének bemutatása

Együttműködés kérése a betegség felismerésében

A betegség gyógyíthatóságának megismertetése

Háziorvosi praxis keretei között végezhető diagnosztikai módszertan bemutatása

Terápiás alternatívák bemutatása

Szakorvosi együttműködés elősegítése

A betegséggel foglalkozó orvosokhoz történő irányítás

Betegút- és állapot utánkövetésének elősegítése

Orvossal való együttműködés fontosságának magyarázata

 

 

Mi az adatkezelés jogalapja, milyen alapon kezeljük a személyes adatokat?

Az adatkezelési cél elérése érdekében, az Ön hozzájárulása esetén kezeljük az Ön személyes adatait.

Pontosan milyen személyes adatokat kezelünk és meddig?

  1. Sütik adatkezelése

A Honlap látogatása során úgynevezett sütiket (cookie)) használunk. A süti olyan, betűkből és számokból álló, kis fájl, amelyet az Ön böngészőjében vagy az Ön számítógépének merevlemezén tárolunk, ha Ön ehhez hozzájárul az oldalra történő belépéskor felugró tájékoztatás elfogadásával. A sütik az Ön számítógépének merevlemezére továbbított információkat tartalmaznak, amelyek megkülönböztetik Önt Honlapunk más felhasználóitól.

Ennek segítségével:

  • Ön könnyebben böngészhet Honlapunkon,
  • tájékozódunk arról, hogy Honlapunk látogatói miként használják tartalmainkat és szolgáltatásainkat, valamint
  • a sütik segítenek minket Honlapunk további fejlesztésében is.

A sütik segítségével Önre vonatkozóan birtokunkba jutott információk (felhasználói szokások) személyes adatnak minősülhetnek, ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy Ön a Honlapra történő belépése előtt megismerhesse a Honlap által használt sütik fajtáit. Ezért kérjük, hogy az alábbi összefoglaló táblázatot figyelmesen tekintse át:

A Honlapon használt sütik

Süti típusa

Mi történik?

Leírás

Adattárolás

Külső szolgáltató

Google Analytics

Süti elhelyezése az Ön számítógépén.

Egy süti révén, a Honlapon megjelenő emlékeztető banner (információt tartalmazó rövid üzenet sáv) segítségével felhívjuk az Ön figyelmét, hogy töltse ki a Honlapon található úgynevezett „Rose” kérdőívet, hogy Ön megtudja, veszélyeztetheti-e Önt a perifériás érszűkület.

A süti a böngészés befejeztével az Ön böngészőjében marad legfeljebb fél évig, vagy ameddig Ön ki nem törli, vagy le nem tiltja.

Ha Ön egyszer már kitöltötte a „Rose” kérdőívet, a Honlap következő látogatásakor már nem jelenik meg az emlékeztető banner.

Az oldallátogatásokról keletkező adatokat a Google felé továbbítjuk az oldalunk látogatottságának elemzése és arról visszajelzés céljából.

Cégnév: Google, Inc.

Cím: 1600 Amphitheatre Parkway in Mountain View, Santa Clara County, California, Amerikai Egyesült Államok.

Webcím: www.google.com

A Google adatkezelési nyilatkozat: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/

 

A sütiket Ön a böngészőjében (pl. Internet Explorer, Mozilla, Opera, Safari) kikapcsolhatja a webböngészőjének szabályai szerint, viszont ha ezt teszi, sok olyan Honlap funkciót veszíthet el, amelyek a Honlap nyújtotta legteljesebb információs lehetőségek kihasználásához szükségesek. További információkért a sütikre vonatkozóan, kattintson ide, vagy látogasson el a www.aboutcookies.org vagy www.allaboutcookies.org honlapokra, amely részletes, angol nyelvű tájékoztatást nyújt a sütik letiltásáról a böngésző beállításaiban, illetve a számítógépen található sütik törléséről. Amennyiben Ön mobil (okos) készülékén nyitja meg a Honlapot, úgy a készülékén elhelyezett sütik törlése kapcsán kérjük, olvassa el a készüléke használati útmutatóját.

  1. További adatkezelések a Honlapon

Adatkezelési cél

Milyen alapon és milyen személyes adatokat gyűjtünk?

Mit nyújtunk Önnek?

Adattárolás időtartama

Ki végzi ez ezt az adatkezelési tevékenységet?

5 lépés programba történő regisztráció és hírlevélküldés

Az Ön külön hozzájárulása esetén (az adatok megadásakor az adatvédelmi tájékoztató külön elfogadása, illetve ezt követően az Ön által, erre a célra megadott e-mail címére küldött linkre, mintegy a regisztrációját megerősítő céllal történő kattintással) gyűjtjük:

- Az Ön nevét,

- Az Ön e-mail címét.

Amennyiben Ön feliratkozik az „5 nap, 5 lépés” ismeretterjesztő hírlevélre, a feliratkozás után 5 napon át naponta 1 ismeretterjesztő e-mailt küldünk Önnek, továbbá a 6. napon 6. e-mail üzenetként egy receptfelíratási emlékeztető e-mailt.

Az Ön nevét és e-mail címét 8 napig vagy az Ön hírlevélről való leiratkozásáig tároljuk adatbázisunkban.

A hírlevélről itt tud leiratkozni, valamint a hírlevélben foglalt leiratkozási linken.

DIALOG Egészség Kommunikációs és Tanácsadó Kft.

 

Hol tároljuk az Ön személyes adatait?

Az Ön személyes adatait az Adatfeldolgozó és az Adatfeldolgozó által igénybe vett további adatfeldolgozó (neve: NETIDEA Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság; cégjegyzékszáma: 01-09-878143; székhelye: 1121 Budapest, Bazin utca 13.) szerverein, Magyarországon, biztonságos körülmények között tároljuk.

Kik férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz?

Kizárólag az Adatkezelő és az Adatfeldolgozó azon munkatársai férhetnek hozzá az Ön személyes adataihoz, akiknek az adatokra tevékenységük végzéséhez – a Honlap működetése és fejlesztése – szükségük van. Személyes adatait harmadik személyeknek kizárólag abban az esetben továbbítjuk, ha Ön az adattovábbításhoz előzetesen hozzájárul, vagy ha az adattovábbítást jogszabály írja elő vagy teszi lehetővé.

Hogyan biztosítjuk, hogy személyes adatai biztonságban legyenek?

Az Adatkezelő és az Adatfeldolgozó a kor követelményeinek megfelelő színvonalú biztonsági intézkedésekkel védi az Ön adatainak biztonságát.

Megteszünk minden szükséges lépést a személyes adatok biztonságának védelme érdekében, és, hogy megakadályozzunk minden illetéktelen vagy véletlen hozzáférést, gyűjtést, felhasználást, közlést, másolást, módosítást, kiadást, törlést vagy egyéb, jogosulatlan felhasználást. Felhívjuk a figyelmet, hogy az információk elektronikus úton történő továbbítása azonban soha nem lehet teljesen biztonságos. Mi természetesen törekszünk a lehető legmagasabb biztonságot nyújtani az Ön adatainak védelme érdekében. Az általunk kezelt adatok biztonságának védelme érdekében Secure Sockets Layer („SSL”) protokollt és jelszavas kódolást alkalmazunk.  

Mi a teendője, ha az adatkezelést illetően kérdése vagy panasza merül fel?

Ön a dataprotection@richter.hu és az info@dialogkommunikacio.hu e-mail címekre írt kérelmére jogosult tájékoztatást kapni az Adatkezelőtől arról, hogy milyen személyes adatokat kezelünk Önről. Az ilyen tájékoztatáskérésekre a lehető leghamarabb, de legkésőbb kérésének benyújtásától számított huszonöt (25) napon belül válaszolunk. Személyazonosságának igazolása érdekében további információk megadását kérhetjük Öntől annak érdekében, hogy kérdését érdemben meg tudjuk válaszolni, az adott körülményeknek utána tudjunk nézni.

Ön jogosult kérni a hiányos, hibás, nem megfelelő vagy elavult adatok törlését, helyesbítését, megjelölését vagy zárolását. Amennyiben úgy véli, hogy az általunk kezelt személyes adatai hiányosak, helytelenek vagy elavultak, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a fentebb megadott elérhetőségen (dataprotection@richter.hu), hogy a szükséges helyesbítést huszonöt (25) napon belül elvégezhessük. Minden célszerű és indokolt lépést megteszünk annak biztosítására, hogy az általunk kezelt személyes adatok helyesek legyenek. Az olyan személyes adatokat, amelyek helyességét vagy naprakész állapotát Ön vitatja, de kétséget kizáróan igazolni nem tudja, megjelöljük. Ön kérheti személyes adatainak törlését, azonban jogszabály előírhatja számunkra, hogy az ilyen adatokat megtartsuk (illetve, hogy zároljuk vagy jelöljük meg az ilyen információt bizonyos időre, amely esetben a törlési kérelemnek csak az ilyen követelmények teljesítését követően teszünk eleget).

Amennyiben úgy véli, hogy adatvédelemmel kapcsolatos jogai sérülnek először az Adatkezelőhöz forduljon. Önnek joga továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu) fordulni, illetve az Adatkezelővel szemben bírósági eljárást is kezdeményezhet, amelyben kérheti a személyes adatok jogellenes kezelése, illetve az adatbiztonsági követelmények megsértése eredményeként elszenvedett kárának megtérítését is. Tájékoztatjuk, hogy perindítási kérelmével a magyarországi lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszékhez fordulhat.

A jelen Honlap harmadik felek oldalaira mutató hivatkozásokat tartalmazhat. Ezek a hivatkozott oldalak érdekkörünkön kívül esnek, és ezért az ilyen hivatkozott oldalak adatvédelmi gyakorlatáért felelősséget nem vállalunk.

 

Utoljára frissítve: 2018. március 1.

 

Iratkozzon fel 5 nap 5 lépés programunkra!

Az időben megkezdett kezelés segíthet elkerülni a járásképesség elvesztését és az érszűkület egyéb súlyos következményeit.