Valóban javíthatja az erek állapotát a vörösbor?

Tényleg hasznos lehet szív- és érrendszeri betegségek ellen a vörösbor? A borkedvelők minden bizonnyal örülnek a válasznak: igen.

A mérsékelt, kulturált vörösborfogyasztás (napi 1 dl) nem csak kellemes dolog, de az egészségünkre is kedvezően hathat. Egyrészt alkoholtartalma miatt, amely ilyen mennyiségben kedvező szív- és érhatást vált ki, másrészt egyéb összetevői révén.

A vörösbor antioxidáns- és polifenol-tartalma gátolja az érelmeszesedést, csökkenti a koleszterinszintet, gyulladáscsökkentő hatású, enyhén tágítja az ereket, emellett gátolja a vérlemezkék összecsapódó készségét, a véralvadás bekövetkezését, és ezáltal a vérrögök kialakulását is.

Az érbetegségben szenvedőknek, gyógyszert szedőknek ezzel együtt tanácsos kikérniük kezelőorvosuk véleményét, mielőtt rendszeres kortyolgatásba kezdenének.

Azt is fontos megjegyezni, hogy az említettnél nagyobb mennyiségű vörösbor egyáltalán nem sokszorozza meg a jótékony hatást – sőt: éppen ellenkezőleg! –, amit mindenképp érdemes szem előtt tartani.

Iratkozzon fel 5 nap 5 lépés programunkra!

Az időben megkezdett kezelés segíthet elkerülni a járásképesség elvesztését és az érszűkület egyéb súlyos következményeit.