Mennyire tartós a műtéti eredmény?

Az érszűkület műtéti helyreállításának pozitív eredménye nagyban függ például az orvosi utasítások betartásától, a helyes életmód betartásától.

A kedvező műtéti hatás tartóssága számos tényezőtől függ. A megfelelő rehabilitáció, a hatékony gyógyszeres terápia alapja az orvosi utasítások pontos, lelkiismeretes betartása; nélkülözhetetlen a társbetegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás) karbantartása is.

Mindemellett óriási szerep jut a megfelelő életvitel kialakításának: a helytelen étkezési szokások megváltoztatása, a káros szokások mellőzése, a rendszeres mozgás jó közérzetet biztosíthat az érintetteknek, megsokszorozhatja a további szövődmények elkerülésének esélyét, és hosszú távon is segíthet megőrizni az elért érsebészeti eredményeket.

Fontos lenne azonban, hogy eleve megpróbáljuk elkerülni a gyógyszeres kezelést, a műtéti eljárásokat az egészségre való odafigyeléssel, a helyes táplálkozással, a megfelelő mennyiségű mozgással, továbbá azzal, hogy odafigyelünk arra, ha időszakosan fájdalmat érzünk a lábunkban  vagy ha rövidül a járástávolság.

Iratkozzon fel 5 nap 5 lépés programunkra!

Az időben megkezdett kezelés segíthet elkerülni a járásképesség elvesztését és az érszűkület egyéb súlyos következményeit.