Erre ügyeljünk, hogy valóban jól hasson a gyógyszer!

A véralvadásgátlókat szedő betegeknek csak nagy körültekintéssel lehet egyéb gyógyszereket szedniük, mert azok csökkenthetik a vérhígító hatásfokát.

A vérhígítót (véralvadásgátlót) szedő betegnek csak kellő körültekintéssel szabad C-vitamint, tetraciklineket, antihisztamin-gyógyszert szednie, mivel ezek csökkenthetik annak hatását. Ugyancsak az orvossal egyeztetve, kellő kontroll mellett, illetve a betegtájékoztatót figyelembe véve szabad acetilszalicilsav tartalmú, illetve nem szteroid készítményeket szednie, mivel ezek fokozhatják a vérzékenységet.

A vérkeringés javítására alkalmazott gyógyszerek hatását ronthatják többek között egyes véralvadásgátlók, vírusellenes szerek, vérnyomáscsökkentők, antibiotikumok – tehát aki többféle gyógyszert szed, az kizárólag az orvosi előírásoknak megfelelően, rendszeres orvosi ellenőrzés mellett tegye.

Azt is szem előtt kell tartani, ha a gyógyszer hatását valamely étel vagy ital kedvezőtlenül befolyásolja. Cukorbetegek vegyék figyelembe, hogy tartalmaz-e cukrot a szedett tabletta.

A pontos gyógyszerszedés, az adagolás betartása, a rendszeres időzítés és a megfelelő gyógyszertárolás egyaránt nélkülözhetetlen a kívánt eredmény eléréséhez.

Végül,  de nem utolsósorban: az érszűkületes betegség hatékony kezelése érdekében a gyógyszerszedésen  kívül minden esetben ajánlott a káros szokások elhagyása, a helyes életmód és az egészséges táplálkozás.

Iratkozzon fel 5 nap 5 lépés programunkra!

Az időben megkezdett kezelés segíthet elkerülni a járásképesség elvesztését és az érszűkület egyéb súlyos következményeit.