Együttműködés a kezelőorvossal

A megfelelő egészségügyi ellátás egyik kulcsfontosságú mozzanata, hogy betartsuk a kezelőorvos utasításait. Enélkül nem lehet sikeres a terápia.

A rendszeres gyógyszerszedéshez, a jobb fizikai állapot eléréséhez elengedhetetlen a kezelőorvossal való rendszeres kapcsolattartás. Ennek egyik oka, hogy – ismerve a betegség pontos hátterét – a kezelőorvos írhatja elő a betegnek legmegfelelőbb, egyénre szabott terápiát.

Ezenkívül a kezelőorvos adhat részletes információt a betegnek a gyógyszerszedés mikéntjéről, az adagolástól az időzítésig, és ő hívhatja fel a figyelmet mindazokra a fontos tudnivalókra is, amelyekkel a gyógyszert szedőnek tisztában kell lennie.

Végül pedig, a kezelőorvos rendszeres egészségügyi kontrollt biztosít a páciens számára, és szükség szerint módosíthat is a terápián, az aktuális fizikai  állapotot, a vizsgálati eredményeket figyelembe véve. Érszűkület gyanúja esetén ajánlott a vérvizsgálat, a boka–kar index meghatározása (vérnyomásmérés a boka fölött és a felkaron, fekvő helyzetben) Doppler-vizsgálat segítségével.

Iratkozzon fel 5 nap 5 lépés programunkra!

Az időben megkezdett kezelés segíthet elkerülni a járásképesség elvesztését és az érszűkület egyéb súlyos következményeit.